ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Muttalip Özel Eğitim Anaokulu

Mrt

OTİZM’İN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Otizmi bulgusu olarak değerlendirilebilecek belirtiler şunlardır:

·         Çok az göz teması kurarlar ya da hiç kurmazlar

·         Nesnelere, özellikle dönen neslere karşı aşırı ilgilidirler

·         Kendileri ile doğrudan konuşulduğunda oralı olmazlar

·         Eller, kollar, parmaklar veya kafalarını tekrarlayan şekilde hareket ettirirler

·         Hep aynı şeyi yeme, aynı şeyle oynama gibi belli düzende olma takıntıları vardır

·         Işık, renk, koku ve seslere karşı değişik tepkiler verirler

·         Jest ve mimik kullanımı gibi sözsüz iletişim ya hiç yoktur ya da sınırlıdır

·         Sarılma gibi yakın temastan hoşlanmazlar

·         Ekolali olarak bilinen devamlı olarak bazı kelimeleri tekrarlarlar

·         Konuşma ve dil becerileri gelişiminde gecikme görülür

·         İhtiyaçlarını karşılayacak kişinin kolunu çekiştirerek derdini anlatmak

·         Otizm bulunan kişilerde epilepsi de görülür

Mrt

Öğrencilerimizle 1.dönemin son haftası oyunlarla ve çeşitli atölyelerle eğlnceli etkinlikler düzenleyerek keyifli vakit geçirdik.

Ock

Bu yıl ilimizde 4.sü düzenlenen Anka YAPI Eskişehir Başarı ödüllerinde okulumuz Eğitim Kurumu Kategorisinde  ödül aldı.Öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli eğitim ortamı sunma çabasıyla yapılan çalışmalarımızın takdir edilip ödüllendirilmesi tüm okulumuzu çok mutlu etti.Okulumuzu ödüle layık gören Organizasyonun değerli ekibine ve değerli Jüri üyelerine çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Muhittin Güleryüz başkanlığında Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tülay Gündoğan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurullah Seyitoğlu ve ilimizdeki Özel Eğitim Kurumları müdürlerinin katılımıyla sene sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haz

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelliler Haftası etkinliklerine katıldık. Özel Eğitim Anaokulu ve Öğrencilerinin katıldığı etkinlik programı Vilayet Meydanında başladı. Bando ve Mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapılarak Millet Bahçesine gelindi. Bu alanda çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. 3 gün süren programın 2. günü Valilik meydanında çocuklarımızın yıl boyunca yaptıkları etkinlikler sergilendi. Çeşitli gösterilerle program devam etti..